Kvit din tandlægeskræk - kom af med din angst for tandlæger
Så hvad er det så for noget, dette her, som kaldes for tandlægeskræk - tandlægeangst, tænker du måske. Hvorfor starter det, og hvorfor holder det ved, så selv store stærke voksne mænd får gele i knæene, rystende hænder, synkebesvær eller har svedeturer osv.
Hypnose - fobier
Netop fordi man via hypnose kan finde de nøjagtige tidspunkter og årsager, der dels har startet og dels har opretholdt fobien og kan forløse den spænding, det jerngreb, som har ligget i psyken og dermed aktivere de ressourcer, som personen har brug for. Nænsomt og effektivt.
Hypnose og tandlægeskræk - tandlægeangst
En tandlægeskræk har, ligesom enhver anden fobi, flere aspekte.
Tandlægeskræk er en fobisk tilstand, kaldet odontofobi.
Hvis du er en af de danskere, der har tandlægeskræk, som det populært kaldes I folkemunde, kender du til følgende reaktioner.
- Det giver dig ubehag, hvis du lugter den lugt, som findes hos tandlæger
- Du overvejer flere gange, hvornår du skal bestille tid og udskyder det gerne
- Du føler frygt bare ved at tænke på tandlæger og det at sidde i stolen giver dig følelsen af afmagt og det, som kaldes katastrofetanker
- Hvis du endelig kommer til tandlæge, er det en pine at sidde og vente. Du kan have følelsen af nærmest at have influenza, har svært ved at koncentrere dig og har svært ved både at tænke og trække vejret afslappet.
- Det er dig en fuldstændig gåde, hvordan det kan være, at nogle mennesker elsker at gå til tandlæge, og hvordan nogen overhovedet kan glæde sig til at gå til tandlæge.
Angst for tandlæger - tandlægeskræk har mange aspekter
De fleste er klar over, at det ikke er tandlægen, det handler om.
Ja, tandlægeskræk har, ligesom enhver anden fobi, mange aspekter. Både patienter og tandlæger bemærker denne frygt og uro, der er forbundet med tandlægebesøg, og tandlægerne gør et enestående arbejde ud af at være med til at skabe den trygge ramme, som er nødvendig.
Så hvad er det så for noget, dette her, som kaldes for tandlægeskræk, tænker du måske. Hvorfor starter det, og hvorfor holder det ved, så selv store stærke voksne mænd får gele i knæene, rystende hænder, har synkebesvær eller får svedeture mv.
- Tandlægeskræk er en fobi, i større eller mindre grad.
- Tandlægeskræk er en reaktion, der i 99 ud af 100 tilfælde er grundlagt i barndommen, og senere er blevet opretholdt såvel, mentalt, kropsbevidst og underbevidst samt evt. via tandlægebesøg i voksen alder.
De fleste er klar over, at det ikke er tandlægen, det handler om. At det som regel er den oplevelse af at sidde i stolen og eksempelvis at have boret i tænderne, som barn. At oplevelsen af smerten og afmagten og forvirringen og frygten løber samen i en afstandstagen til det at gå til tandlæge.
- Og måske er der nogle, der sidder og trækker lidt på smilebåndet over det her. Og tænker "ja ja, men hvor slemt kan det være"….
- og et af svarene vil være, at det kan være så slemt, at mennesker besvimer af frygt ved tandlægen, og at en del mennesker hellere vælger at gå med store tandsmerter i håbet om, at det går over af sig selv, i stedet for at gå til tandlæge.
Der kan hjælpes og afhjælpes via hypnose
Hypnose - hypnoterapi kan være et effektivt redskab imod tandlægeangst
Erindringerne og de konklusioner, man har dannet om tandlæger og sig selv, når man er til tandlæge, er reaktioner og mønstre, der befinder sig på det ubevidste plan. Derfor kan være det være af afgørende betydning, at hypnose anvendes som et af redskaberne for at neutralisere og dæmpe, helt eller delvist, den frygt, som man kan have for tandlægebesøg.
Der er rigtigt mange dygtige behandlere i Danmark, der anvender hypnose til netop behandling af tandlægeskræk - tandlægeangst. På siden Hypnose i Danmark kan du læse om flere af dem og finde én i dit område, der kan hjælpe dig videre.
Hvad behandles:
Hypnose i Danmark
Tre former af fobier
Fobier kan inddeles i tre hovedgrupper.
- Faktuel
- Symbolsk(e)
- Eksistentiel